Mi fán terem az Egyszerűbb Gyermekkor?

„Életünkben ma egy hatalmas problémával találjuk szemben magunkat. Olyan hatalmas, hogy már alig látjuk, mert ott van közvetlenül az orrunk előtt nap mint nap. Túl nagy életet élünk, csordultig tele tevékenységekkel, tennivalókkal, kikerülhetetlennek látszó kötelezettségekkel. Nincs idő lélegzethez jutni, megkeresni a problémák gyökerét.”(Sarah Susanka: A nem olyan nagy élet)

Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című könyvének magyarországi megjelenése egy igazi sikertörténet. László Zsuzsa (aki egyébként Mamazon kreatív rovatunk szerzője is) addig győzködte a magyar kiadókat, míg a Kulcslyuk Kiadó kötélnek állt, és kiadta az addig már nyolc nyelven megjelent, eredeti címén „Simplicity Parenting” szülői nevelési kézikönyvet. A könyv hete dobogós a Bookline és a Libri sikerlistáján. Utánajártunk László Zsuzsánál, mi lehet a siker titka.

Miért volt ez a nagy lelkesedés, miért gondoltad, hogy ez a könyv itthon is siker lesz?

Az egész úgy kezdődött, hogy egy amerikai család blogját követem már évek óta, akik olyan életet élnek, amit távolról nagyon izgalmas:  öt gyerek, farm, állatok, önellátás, homeschooling. Ez a mama ajánlotta egyszer ezt a könyvet, mégpedig úgy, hogy ami a szüleinknek a Spock volt a nyolcvanas években, az most ez nekünk. Gondoltam, akkor én ezt elolvasom angolul, és megnézem, mitől ez a nagy hűhó. És miután elolvastam, megértetettem. És úgy gondoltam, ebből nem maradhat ki az én generációm sem Magyarországon.